• Αρχική
  • Νέα
  • 5 Τρόποι που η χρήση Analytics μπορεί να συμβάλει στην βελτιστοποίηση του SEO σας.

5 Τρόποι που η χρήση Analytics μπορεί να συμβάλει στην βελτιστοποίηση του SEO σας.

Τα εργαλεία Analytics, με γνωστότερο εκείνο της Google, μπορούν να σας χαρίσουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά όχι μόνο με το marketing και την απόδοση του ιστοτόπου σας, αλλά και την βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης (SEO).

Στο παρόν άρθρο θα παρουσιαστούν πέντε διαφορετικά insights που μπορείτε να αποκτήσετε από τα Google Analytics, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να βελτιστοποιήσετε το Search Engine Optimization της σελίδας σας.

Custom Segments
Τα Custom Segments είναι πλέον ένα βασικό εργαλείο του Google Analytics που σας επιτρέπει να δείτε την κίνηση στον ιστότοπό σας με βάση στοιχεία όπως το κανάλι, τα δημογραφικά και το ποσοστό ολοκλήρωσης συγκεκριμένων στόχων. Μπορείτε να δημιουργήσετε custom segments με βάση σχεδόν οποιοδήποτε στοιχείο χρήσης, όπως για παράδειγμα ο χρόνος παραμονής ή επισκέπτες από συγκεκριμένες χώρες. Χρησιμοποιείστε τα custom segments για να μάθετε περισσότερα για τους χρήστες της ιστοσελίδας σας, αλλά και τον τρόπο που πλοηγούνται σε αυτήν. Με βάση τα στοιχεία αυτά, μπορείτε να εντοπίσετε τα μέρη του κοινού που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το περιεχόμενό σας, και έτσι να στοχεύσετε αποτελεσματικότερα.

Mobile Traffic
Η κίνηση από mobile συσκευές αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, ωστόσο, δεν είναι αρκετό να παρακολουθείτε απλά το ποσοστό των επισκεπτών που πλοηγούνται από αυτές. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε και το επίπεδο engagement των επισκεπτών αυτών. Παρακολουθείστε το ποσοστό των conversions, το bounce rate και συγκρίνετέ τα με τα αντίστοιχα στατιστικά για χρήστες desktop για να κρίνετε ποια εμπειρία είναι καλύτερη, και ποια μπορεί να χρήζει βελτιώσεων. Λάβετε υπόψη σας πως το crawler της Google αξιολογεί πλέον την ιστοσελίδα σας ξεκινώντας από την mobile εκδοχή της. Μια κατώτερη mobile εμπειρία μπορεί να επηρεάσει δραματικά την θέση σας στα οργανικά αποτελέσματα.

Αναζητήσεις In-Site
Εάν έχετε ενσωματώσει αναζήτηση στον ιστότοπό σας, τότε έχετε μια τεράστια ευκαιρία να μάθετε τι ζητούν οι χρήστες σας και να αναδείξετε το περιεχόμενο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Επιπλέον, οι όροι που εμφανίζονται πιο συχνά στις αναζητήσεις εντός της σελίδας σας, αποτελούν πιθανότατα και εξαιρετικές ιδέες για νέο περιεχόμενο που μπορεί να φέρει επισκέπτες μέσα από τα οργανικά αποτελέσματα.

Bounce Rate
Ως bounce rate ορίζεται το ποσοστό των επισκεπτών του ιστοτόπου σας που φτάνουν σε αυτόν αλλά τον εγκαταλείπουν χωρίς να πραγματοποιήσουν καμία αλληλεπίδραση. Συχνά το υψηλό bounce rate μπορεί να οφείλεται σε κακές επιλογές User Interface και User Experience. Διαφορετικά, ακόμα και στην περίπτωση ενός άριστου interface, ένα υψηλό bounce rate μπορεί να δείχνει πως οι επισκέπτες σας δεν βρίσκουν τις πληροφορίες που αναζητούν στην σελίδα σας. Σε κάθε περίπτωση, η μηχανή αναζήτησης της Google θα μειώσει την θέση σελίδων των οποίων οι χρήστες επιστρέφουν σύντομα πίσω στα οργανικά αποτελέσματα, καθώς τις αξιολογεί ως μη σχετικές ή χαμηλής ποιότητας.

Conversions ανά Σελίδα
Συγκρίνετε την απόδοση στα conversions ανά σελίδα και παρατηρήστε εάν κάποια από αυτές έχει σημαντικά καλύτερη η χειρότερη απόδοση. Αξιολογείστε ακόμα το ποσοστό των conversions με χρήστες που έφτασαν στο site από τα οργανικά αποτελέσματα, για να αξιολογήσετε κατά πόσον κάποια από τις σελίδες σας ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των χρηστών, και προσπαθήστε να δώσετε μεγαλύτερη βάση σε αυτήν ώστε να εμφανίζεται σε υψηλότερη θέση από τις άλλες σε σχετικές αναζητήσεις.

Παραπάνω, παρουσιάστηκαν μερικοί βασικοί τρόποι που η χρήση εργαλείων Analytics μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε το SEΟ του ιστοτόπου σας. Πάνω από όλα, θυμηθείτε πως μία άριστη εμπειρία χρήσης, θα συμβάλλει σημαντικά και στην αύξηση της θέσης της σελίδας σας, μέσα από την βελτίωση των στατιστικών της χρήσης της, αλλά και την αναβάθμιση της αξιολόγησης της ποιότητάς της από αλγόριθμους όπως ο Google RankBrain.

Δημοσιεύτηκε στο : https://www.suit.gr

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλούμε καλέστε 210 46 17 999 ή στείλτε μας email στο info@serviced-office.gr